## The 11th Annual WPI-IIIS Symposium ~Deciphering the Mysteries of Instinctive Behaviors~

## **Time Table**

Date: February 22nd (Wed.), 2023 1F Hall, IIIS Building, University of Tsukuba

Opening   MC: Mayumi Kimura (WPI-IIIS, University of Tsukuba)				
	Welcome	Masashi Yanagisawa	Director, WPI-IIIS, University of Tsukuba	
8:30 - 8:45 (15min)	Opening Address 1	Akira Ukawa	WPI Academy Director, JSPS	
	Opening Address 2	Noriko Osumi	WPI Academiy Officer / Vice President, Tohoku University	
Session 1	Chair: Yu Hayashi (WPI-IIIS,	University of Tsukuba)		
8:45 - 9:25 (40min)	Title: The evolution of sleep loss in Mexican cavefish	Alex Keene	Texas A&M University	
9:25 - 10:05 (40min)	Title: Metabolic control of sleep	Anissa Kempf	University of Basel	
10:05 - 10:20 (15min)	Break			
Session 2	Chair: Arisa Hirano (WPI-IIIS, University of Tsukuba)			
10:20 - 11:00 (40min)	Title: Sleep duration, sleep quality and energy metabolim	Esra Tasali	University of Chicago	
11:00 - 11:40 (40min)	Title: Sleep and circadian rhythm disruption: from genes and environment to behaviour	Stuart Peirson	University of Oxford	
11:40 - 11:55 (15min)	Lunch Preparation / Break			
Session 3				
11:55 - 12:35 (40min)	Title: Rapid eye movement sleep is initiated by basolateral amygdala dopamine signaling in mice	Emi Hasegawa	WPI-IIIS, University of Tsukuba (Kyoto University)	
12:35 - 13:15 (40min)	Title: Midbrain circuits linking social stress and sleep	Xiao Yu	King's College London (Chinese Academy of Sciences, Shanghai)	
13:15 - 13:55 (40min)	Title: Hypothalamic neural circuit mechanism controlling female reproductive behaviors	Sayaka Inoue	Stanford University	
13:55 - 14:05 (10min)	Photo / Break			
Poster Sess	sion   Chair: Michael Lazarus (WPI-IIIS, University of Tsukuba)			
14:05- 14:45 (40min)	Data Blitz			
14:45 - 16:00 (75min)	Poster Presentation			
Session 4	Chair: Sakiko Honjoh (WPI-IIIS, University of Tsukuba)			
16:00 - 16:40 (40min)	Title: The mechanisms and meaning of sleep homeostasis	Vladyslav Vyazovskiy	University of Oxford	
16:40 - 17:20 (40min)	Title: Towards cortex-wide volumetric recording of neuroactivity at cellular resolution	Alipasha Vaziri	The Rockefeller University	
17:20 - 18:00 (40min)	Title: A signaling pathway for transcriptional regulation of daily sleep amount in mice	Qinghua Liu	National Institute of Biological Sciences, Beijing	
18:00	Closing			